organik ürünler

jennifer coolidge

jennifer audrey coolidge (28 ağustos 1961 doğumlu) amerikalı aktris, komedyen ve aktivist. en iyi amerikan pastası franchise'inde (1999–2012) jeanine stifler (stifler'ın annesi) , cbs sitcom'unda sophie 2 broke girls (2011–2017), sitcom'da bobbie joey (2004–2006), paulette bonafonté ile tanınır. sarışın sarışın parsel (2001) ve sarışın sarışın 2: kırmızı, beyaz ve sarışın (2003) ve hilary duff'un karakterinin a cinderella story'deki (2004) kötü üvey annesi ve amerikalı gençlerin gizli yaşamındaki betty (2008–2012) ). aynı zamanda düzenli bir oyuncuchristopher guest 'in sahte filmleri. coolidge, the groundlings'in bir mezunu, los angeles merkezli bir geliştirme ve eskiz komedi topluluğu.



coolidge, boston , massachusetts'te gretchen (née knauff) ve bir plastik üreticisi olan paul constant coolidge ile doğdu. [3] norwell, massachusetts'te büyüdü ve erkek kardeşi andrew ve iki kız kardeşi elizabeth ve susannah ile birlikte dört çocuktan biri. coolidge katıldı norwell lisesi'ni , weston cambridge okulu , emerson college boston ve içinde amerikan drama sanatları akademisi new york'ta. [4]

kariyer
erken kariyer (1993-1999)
coolidge, birkaç komedi filminde destekleyici rolleri ve televizyonda konuk rolleri ile tanınır. [5] seinfeld bölümündeki " the masseuse " bölümünde televizyonda ilk kez yer aldı . tanınmadan önce , roxbury'deki a kova kanı , tombul kurgu ve a gecesi gibi filmlerde görünen küçük roller aldı . o da dile getirdi luanne üzerinde yinelenen bir rolü 'ın güzellik okulu öğretmeni bayan kremzer king of the hill .

american pie ve legally blonde ile atılım (1999–2006)

2005 yılında coolidge
1999'da coolidge, amerikan pastası'nda jeanine stifler veya "stifler'ın annesi" oynayarak büyük ara verdi . film bir gişe rekoru kırdı ve dünya çapında brüt 235.483,004 gelir elde etti. [6] [7] 2001 yılında american pie 2'deki rolünü tekrarladı . aynı yıl daha sonra manikürcü paulette bonafonté parcelle olarak legally blonde'ta destekleyici bir rol oynadı . yasal olarak blonde , yurtiçinde 96 milyon abd doları hasılat sağlayan bir gişe hastasıydı. [8] film kült olarak kabul edilir. [9] [10] [11] [12] [13] [14] filmin gişe başarısı, 2003 yılında devam eden rolündeki rolünü yeniledi.legally blonde 2: red, white & blonde , ancak film ilk film kadar finansal olarak başarılı değildi ve çoğunlukla olumsuz eleştiriler aldı. [15] 2003 yılında american wedding'de tekrar jeanine stifler'ı çaldı.

2003'te, başrol oyuncusu david sutcliffe'nin dean seagrave, antonio sabato, jr.'ın pablo olarak oynadığı arjantin'de çekilen testosterone'deki ajan luise'yi canlandırdı .

2004'te hilary duff'un karakterinin boşuna, kendi kendine emen üvey anne rolünü oynadığı romantik komedi a cinderella story'de destekleyici bir rol oynadı . film olumsuz eleştirilere rağmen ılımlı bir gişe vuruşu haline geldi. [16] [17]

coolidge neredeyse rolünü aldı lynette scavo üzerinde desperate housewives , ama sonunda gitti felicity huffman . [18] 2004 ile 2006 coolidge nbc komedi dizisinde rol vardı joey olarak joey tribbiani ‘ın oversexed ajan roberta "bobbie" morganstern. ikinci sezonunda, serideki 46 bölümden 37'sinde tekrar eden bir karakterden daha belirgin bir rol oynadı. nbc, mayıs 2006 'da düşük derecelendirme göstererek diziyi resmen iptal etti. [19] [20] o başlangıçta bir bölüm rol aldı arkadaş amanda, iğrenç bir tanıdık olarak nihai sezonunda phoebe buffayve monica geller sıyrılmaya çalışırlar. onun öncesinde arkadaş görünüş o düzenli oldu televizyonda , kısa ömürlü bir kroki komedi da yer nick bakay , elon gold , simbi khali ve linda kash . ayrıca jim'e göre, jim'in kız kardeşi ile oynadığı ve sex and the city'de bir rol oynadığı ve frasier'de fredier , martin crane'nin yeni fizik terapisti olarak göründü . coolidge ayrıca çocukların komedisi slappy ve stinkers'ta ve animasyonlu özellikte fanny teyze'nin sesi olarak ortaya çıktı.robotlar . film dayalı orijinal bir kısa animasyon filmi eşlik etti robotlar başlıklı booty teyze fanny tur o rol aldı ettiği,. [21] [22]

2005 yılının sonlarında, coolidge sinema sanatları ve bilimleri akademisine katılmak üzere davet edildi . [23] 2006 yılında, o misafir bir bölüm rol aldı top chef ve aynı oynadığı adam sandler komedi filmi de, 'ın eşinin arkadaşı janine tıklayın . 2000 yılından 2006 yılına kadar o komik parçaları oynadığı doğaçlama sahte belgeseller best in show , a mighty wind ve kişisel göz önünde bulundurulması için , tüm yönettiği christopher guest . [24]

komedi ve televizyon çalışmalarında rollerin desteklenmesi (2006–2011)
o 2006 filmi ortaya çıktı date movie bir parodi olarak barbra streisand 'ın zor baba ve dünür karakteri. film olumsuz eleştirel eleştiriler aldı ve rotten tomatoes , filmi 2000'li yılların en kötü 100 filminin% 6'sı ile 77'nci sıraya koydu. [25] bununla birlikte, variety , barbid streisand'ın göz alıcı bir sahtekarlığı ile birkaç parlak an sağlamak için coolidge'a övgüde bulundu , ancak filmi "yastıklı ve tekrarlayan" olarak tanımlayan, etkilenmedi. [26]

2007'de piyasaya çıkan ve aynıtarihte date movie'nin arkasındaki insanlar tarafından yapılan epic movie ,başrolde oynadığı ilk filmdi. filmde, gnarnia (narnia) 'nın "beyaz kaltak" ını (beyaz cadı), disney ve walden medya filminin bir nimeti olarak oynadı . narnia günlükleri: aslan, cadı ve dolap . ao scott of new york times "saygısız ve ayrıca takdir, en düşük pop-kültürel payda aşağı onun satirik avını sürükleyerek" filmi denilen ve mizah kaba ve zaman zaman komik" ekledi. archly tumturaklı skor... olduğunu esprili diyebileceğiniz tek şey. ama mutlu bir şekilde, jennifer coolidge ve fred willard bazılarını ...

2007 yılında, coolidge çıktı buradasınız şükürler ve closer üzerine, tnt . 2008'de amerikalı genç'in gizli yaşamı'nda bir kız olarak rol aldı . [5] ikinci sezonda, sık sık tekrarlayan bir karakterdi, şimdi ben'in babasının nişanlısı ve ben'in gelecekteki üvey annesiydi. ayrıca 2008 lifetime television filmi living proof'da başrol oynadı . coolidge, 2008 filmi soul men’de rosalee rolüyle yer aldı. [28] [29]

2009 yılında, coolidge bad teğmen'de: new orleans limanı genevieve mcdonagh olarak çarpıcı bir rol üstlendi . film galası de 9 eylül 2009 tarihinde 66 venedik uluslararası film festivali'nde ve o 20 kasım 2009 tarihinde amerika birleşik devletleri'nde genel yayın açıldı [30] diye yanında yıldızlı ayrıca 2009 yılında heather graham ve amber heard içinde exterminators , bir kara komedi hayatlarında küfürlü erkekler üzerinde tahribata neden kendi "sessiz devrim" oluşturacak kadınlardan oluşan bir kümesi hakkında.

2010 yılında, coolidge oynadığı başka bir film ortaya çıktı hilary duff başlıklı güzellik ve evrak çantası , bir abc family tarafından üretilen televizyon filmi görüntü eğlence başlangıçta 18 nisan 2010. yayınlanan [31] bu roman dayanıyordu bir working girl günlüğü tarafından daniella brodsky. [32] film 8 şubat 2011’de abd’de dvd’de ve blu-ray’de gösterildi. [33]

american reunion ve 2 broke girls (2011 – günümüze)

paris’teki amerikan reunion galasında coolidge , mart 2012
bu bildirildi ekim 2008 olduğunu universal pictures için üçüncü sinemalarda devam filmi üretmek planlıyordu american pie . [34] film, 2010 yılının nisan ayında ön prodüksiyona girdi ve mayıs 2011'de, stifler'ın annesi rolünü tekrarlamaya coolidge imza attı. [35] amerikan birleşimi , 6 nisan 2012'de kuzey amerika'da başladı.

2011 yılının haziran ayında, coolidge , new orleans'ta blake nelson boyd sanat gösterisinin küratörlüğünü yaptı . [36] aynı ay coolidge standup komedi yapmaya başladı. beverly hills otel'de “kadınlarda film” i misafir etti . o kadar iyi geçti ki yolda harekete geçmeye karar verdi. coolidge, iki yıl boyunca tüm ülkede ve dünyada gösteriler yapmakla sona erdi, iskoçya dahil. [37] coolidge, avustralya radyo programına the kyle & jackie o show’a yaptığı açıklamada , gece stand-up turnuvası için avustralya’yı gezeceğini söyledi . [38]

2011 yılının ekim ayında, coolidge, cbs sitcom 2 broke girls'te iki ana karakterin polonyalı bir komşusu sophie kaczynski olarak tekrar eden bir rol oynamaya başladı . [39] daha sonra 2. sezondan, 2017 yılında gösterinin iptaline kadar 2. sezondan itibaren ana oyuncu kadrosuna terfi ettirildi. [40]

2013 yılında, boo: geçiş-ilişkiler sorumlusu carol sue olarak coolidge de dahil olmak üzere , diğer dünyadaki faaliyetler bürosu için ek seslendirme üyeleri açıklandı . [41] film dağıtıcısı 20th century fox , 6 kasım 2015'te filmin çıkış tarihi için (birkaç ay sonra 25 eylül'e taşındı) belirledi, [42] los angeles times , 2014 yılında filmin yeniden ertelendiğini bildirdi. değiştirme tarihi belirlenmemiş. [43] filmin konseptinin gelişmeye geri döndüğü bildirildi. [44] ayrıca 2013 yılında, coolidge ve aktris megan mullally oyuncu kadrosuna katıldı.iskender ve korkunç, korkunç, iyi değil, çok kötü bir gün ; sürüş eğitmeni bayan suggs'i oynarken coolidge. [45] film 10 ekim 2014’te kuzey amerika’da gösterime girdi.

ertesi yıl, hell and back'de ses rolü oynadı ve alvin ve sincaplar: the road chip'de bir kameo vardı . [46] 2017 yılında, coolidge sesini emoji filminde mary meh'i canlandırmak için ödünç verdi . [47] 2018 yılında, coolidge, ariana grande'nin şarkısı thank u, next adlı şarkısının müzik videosunda yer aldı .

kişisel yaşam
coolidge, komedyen chris kattan ile çıktı . [48]

the beguiled'in iç sahneleri coolidge'in new orleans evinde çekildi. [49] [50] [51] [52] [53] [54]

yardım çalışmaları aıds yardımını [55] ve hayvan haklarını destekleyen bir geçmişi içermektedir . [56]

filmografi
film
yıl başlık rol notlar
1995 bu dünyadan değil hemşire
1995 bir kova kan aptal kız
1995 aşk ve mutluluk jeringir
1997 tombul kurgu kızkardeş kızkardeş
1997 deneme ve hata jacqueline "jackie" turreau
1998 slappy ve stinkers harriet
1998 roxbury'de bir gece hottie polis memuru
1998 kahverengi requiem helen
1999 austin powers: beni saran casus futbol kadın oyunu
1999 amerikan pastası jeanine stifler
2000 broken hearts club: romantik bir komedi betty
2000 en iyi şov sherri ann cabot
2001 gerçekçi bayan belinda wellington
2001 yasal sarışın paulette bonafonté
2001 pootie tang ıreenie
2001 amerikan pastası 2 jeanine stifler kredilendirilmemiş cameo
2001 zoolander amerikalı tasarımcı
2003 güçlü bir rüzgar amber cole florida film eleştirmenleri
adayı en iyi topluluk adayı ödülü
- adaylar için altın derby adayı ödülü - phoenix film eleştirmenleri topluluğu en iyi topluluk oyuncuları adayı ödülü
2003 bakireler çökerken janice denver
2003 carolina marilyn teyze
2003 yasal olarak sarışın 2: kırmızı, beyaz ve sarışın paulette bonafonté parcelle
2003 amerikan düğünü jeanine stifler
2003 testosteron louise
2004 sindirella hikayesi fiona montgomery seçim filmi sleazebag'a genç seçim ödülü
2004 lemony snicket'in bir talihsiz olaylar serisi beyaz yüzlü kadın # 1
2005 robotlar fanny teyze (seslendirme)
2006 film tarihi roz fockyerdoder aday gösterildi - en sinirici sahte aksan için kokuşmuş kötü film ödülü: kadın
2006 amerikan rüyaları martha kendoo
2006 click janine
2006 düşünceniz için whitney taylor brown aday gösterildi - en iyi topluluk oyuncuları için gotham bağımsız film ödülü
2007 destansı film gnarnia'nın beyaz orospu
2008 dr. dolittle: şefe kuyruk daisy (seslendirme) direct-to-dvd
2008 döviz müdür lonnatini
2008 ıgor jaclyn / heidi (seslendirme)
2008 ruh adamları rosalee
2009 exterminators stella
2009 iyi bir cenaze helen
2009 kötü teğmen: new orleans call limanı genevieve mcdonagh
2009 beyler broncos judith purvis
2010 maça ceketi monica
2010 güzellik ve evrak çantası alicia
2011 bangus! cookie richardson
2012 amerikan birleşimi jeanine stifler
2013 austenland bayan elizabeth charming
2014 iskender ve korkunç, korkunç, iyi değil, çok kötü bir gün bayan joan suggs
2015 cehennem ve geri durmessa (seslendirme)
2015 alvin ve sincaplar: yol yongası bayan johanne price kameolun [46]
2016 maskotlar jolene lumpkin
2017 emoji filmi meryem meh (seslendirme)
2020 patron gibi post prodüksiyon
tba umut verici genç kadın post prodüksiyon
televizyon
yıl başlık rol notlar
1993 seinfeld jodi bölüm: " the masseuse "
1994 o tv çeşitli
1995 monrolar marcia kelly bölüm: "billy eğitmek"
1996 cumartesi gecesi özel çeşitli
1997-1999 tepenin kralı bayan june kremzer (seslendirme) 4 bölüm
1998 tamam, zaten rhonda bölüm: "yine hokey oyuncusu ile: bölüm 1"
1998 kaba uyanış talep etmek 2 bölüm
1998 beyaz erkeklerde n / a televizyon filmi
1999 bayanlar man helen bölüm: "neutered jimmy"
2001 andy dick gösterisi nancy bunting bölüm: "kid krist"
2001 frasier frederica bölüm: " unutulmuş ama gittim "
2001 eskiz defteri groundlings
2002 üzerinde yapmak gwen brody bölüm: "cold war"
2002 kadınlar vs erkekler shelly televizyon filmi
2003-2004 jim'e göre roxanne 3 bölüm
2003 seks ve şehir victoria bölüm: "the perfect present"
2003 arkadaş amanda buffamonteezi bölüm: " ross'un tanıyla bir "
2004 oyun bitti ramona (seslendirme) bölüm: "ormana girmek"
2004 madtv kendisi / ıvanka sezon 9, bölüm 23
2004-2006 joey roberta "bobbie" morganstern ana döküm; 37 bölüm
2004 gururun babası tracy (ses) bölüm: "ve devrim devam ediyor"
2004 ginger tarafından söylendiği gibi nikki laporte (seslendirme) bölüm: "the wedding frame"
2005 umutsuz resimler traci (seslendirme) 3 bölüm
2006 komik kabartma 2006 "kürk" katrina kasırgası sonrasında stand-up komedi parası konseri
2007-2009 nip / tuck şeker richards / coco 3 bölüm
2008-2009 yin yang yo! coop'un annesi (sesi) 4 bölüm
2008 daha yakın angie serabian bölüm: "provenza için m dial"
2008-2012 amerikalı gençlerin gizli hayatı betty 35 bölüm
2008 rick & steve: tüm dünyadaki en mutlu eşcinsel çift fannie mae (seslendirme) bölüm: "mom fight"
2008 canlı kanıtı tish televizyon filmi
2009 kath & kim lenore bölüm: "celebrity"
2009 parti aşağı bobbie st. brown 2 bölüm
2010
2012 tim'in yaşamı ve zamanları çeşitli sesler 3 bölüm
2010 güzellik ve evrak çantası felisa mccollin televizyon filmi
2010-2013 kahraman fabrikası daniella oğlak 5 bölüm
2011-2014 balık kancaları bayan lynne lips (seslendirme) yinelenen
2012 oyun marissa bölüm: "skeletons"
2012 napolyon dinamiti bayan jane moser (seslendirme) 2 bölüm
2012-2017 2 kırdı kızlar sophie kachinsky tekrarlayan (sezon 1); ana oyuncular (sezon 2–6) 122 bölüm
2012-2016 yerçekimi düşer "tembel" susan wentworth (seslendirme) yinelenen
aday gösterildi - bir televizyon dizisindeki en iyi kadın vokal performansları için ses aktörlerinin ödülü - destekleyici bir rol - komedi / müzikal (2013)
2015 neşe whitney s. pierce tekrarlayan (sezon 6)
2015 amy schumer'in içinde kleopatricia sherman bölüm: "babies and bustiers"
2015 triptank anne (ses) bölüm: "steve's family"
2017 amerikalı baba! caroline (seslendirme) bölüm: "bütün bir slotta aşkı"
2018 gürültülü ev mersin (ses) bölüm: "ınsta-gran"
2019 havalı çocuklar bonnie bölüm: “sid'in eski karısı”
müzik videoları
yıl başlık sanatçı rol ref.
2018 " teşekkürler u, sıradaki " ariana grande [57] paulette bonafonte
ipek sıva eşya depolama uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat